TPF VE ANKARA PERDER BAKAN TÜFENKÇİ'Yİ ZİYARET ETTİ
TPF heyeti ve Ankara PERDER, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’yi ziyeret etti. Sebze ve meyvelerin toptan ve perakende ticaretinde uyulması gereken standartların gündeme alındığı toplantıda bakan Tüfenkci geçtiğimiz günlerde yayımlanan tebliğ ve hazırlıkları devam eden Hal Yasası’na ilişkin bilgi verdi.

Organize perakendenin en büyük çatı örgütü Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) heyeti, Başkan Mustafa Altunbilek önderliğinde Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile bir araya geldi. Toplantıda, geçtiğimiz günlerde yayımlanan Sebze ve Meyvelerin Toptan ve Perakende Ticaretinde Uyulması Gereken Standart Uygulamalara İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ hakkında görüş ve taleplerini sunan TPF heyeti, hayata geçirilmesi planlanan uygulamalarda sektördeki rekabet dengelerini değiştirmeyecek düzenlemelere gidilmesini önerdi.

Bakandan destek sözü

Tebliğ ile birlikte gündeme gelen soğuk reyon uygulamasının marketlerde ciddi bir maliyet yükü oluşturacağını ifade eden TPF yetkilileri bu konuda bakandan destek sözü aldı. Sebze ve meyvede fire oranlarının azaltılması için ambalajlamadan taşınmaya, depolamadan perakende satışa kadar belirli standartlar getirildiğini aktaran Tüfenkci, sadece marketleri değil, pazar yerlerini de bu kapsamda düzenlemek istediklerini kaydetti. Kurulacak gıda komiteleri ile sektör temsilcilerinin görüş ve talepleri doğrultusunda tebliğ üzerinde çalışılabileceğini ifade eden Tüfenkci, perakende satış yapan marketleri özellikle soğuk hava deposu konusunda desteklemeye hazır olduklarını dile getirdi.

Toplantıya Mustafa Altunbilek ile birlikte Ankara PERDER Başkanı Ahmet Karagöz, Başkan Yardımcısı Cengiz Bildirici, Yönetim Kurulu Üyeleri Ramazan Gülhan, Erdal Artuk, Cevat Durmaz, Efe Soykan, üyelerden Osman Şekerci, Mürsel Güven, TPF Genel Koordinatörü Zafer Yayla, Makro Market Direktörü İdris Songör, Ankara PERDER Koordinatörü Derya Yener katıldı.

16 Ekim 2017